• Vuokatin Aateli etusivu
 • Hotelli
 • Ravintola
 • Kokouslounge
 • Zen Spa
 • Huvilat
 • Huoneistot
 • Lahjakortit
 • Ajankohtaista
 • Yhteystiedot
 • Napapiirin sankarit 3

  Elokuussa ensi-iltansa saava Napapiirin Sankarit 3 on kuvattu
  laajalti Vuokatin upeissa maisemissa sekä Vuokatin Aatelin kohteissa.
  Tutustu ja nauti elokuvan ennakkomateriaaleista.

  Katso tunnelmia kuvauksista

  Pamela Tola

  Inari @ NAPAPIIRIN SANKARIT 3

  Pamelan Tolan tunnelmia kuvauksista Vuokatissa.

  Kari Ketonen

  PIKKU-MIKKO @ NAPAPIIRIN SANKARIT 3

  Kari Ketosen fiiliksiä suopotkupallon pelaamisesta.

  Tule ja koe kuvauspaikat

  Avustajan tarina

  On torstai aamu, alkusyksyn aurinko pyrkii vielä lämmittämään kulkijoita Sotkamon kylällä. Heille kaikille tämä on tavallinen torstai, toivoa täynnä. Itseäni jännittää kuitenkin enemmän kuin normaalisti. Suuntani on tänään tavallisen toimistopäivän sijaan suolle, Napapiirin Sankarit 3 kuvauksiin. Odotan innolla tulevaa päivää ja mietin, saankohan tavata Suomen suurimpia leffastaroja. Myös päivän aktiviteetti – suofutis – jännittää. Ikinä ennen en ole suolla lenkkarit jalassa tarponut, saa nähdä miten käy. 

  Lue lisää

  Tarkistan vielä kerran että minulla on mukana kaikki tarpeellinen. Sadevaatteet, pelivaatteet, juomapullo, lämmintä vaatetta...kaikki pitäisi olla. Lähden kuvauspaikalle hyvissä ajoin kun en ollenkaan tiedä mitä odottaa. Kuulopuheiden mukaan päivät ovat pitkiä ja sisältävät hyvin paljon odottelua. Noh, kohtahan se selviää! Ajelen noin 15min pois Sotkamon keskustasta tuttuun paikkaan, Heiniksen kyläntalolle. Paikalle alkaa kerääntyä avustajia ja leffan tekijöitä auringon helliessä koko porukkaa. Oma joukkueeni, Vuokatti All Stars (nimi muutettu) kerääntyy jo hyvissä ajoin vaihtamaan kuulumisia. Tunnelma on rennon odottava. Ennen kuvauspaikalle siirtymistä allekirjoitamme kaikki itsemme sisään, näin varmistetaan oma nimi leffan lopputeksteihin. Kysyn, onko mahdollista saada nimi jo alkuteksteihin mutta ne paikat on kuulemma valitettavasti varattu.

  Kaikkien avustajien saavuttua paikalle, siirrymme ryhmänä kuvauspaikalle, joka on siis suon reunalla ja suossa. Täällä kuvataan elokuvan kohtaa jossa kisataan suofutiksen SM-mitaleista. Avustajia on paikalla 6 joukkueellista eli nelisenkymmentä. Pelaajien lisäksi avustajissa näkyy myös muita hahmoja joista ei sen enempää, näet sitten leffasta mitä tarkoitan sanalla 'hahmo'. Päivä alkaa avustajien ohjeistuksella. Elokuvan ensimmäinen apulaisohjaaja kertoo meille perus sääntöjä miten kuvauspaikalla käyttäydytään. Tärkein ohje on että pitää olla oma itsensä, ei saa näytellä. Tärkeää on myös ettei katso kameraan missään tilanteessa. Aika loogista, eiköhän nuo onnistu. Tästä tulee hyvä päivä.

  Alkupuhuttelun jälkeen valmistaudutaan päivän ensimmäiseen kohtaukseen. Emme ole mukana ensimmäisessä kohtauksessa joten päivän ensimmäiset tunnit odotellaan...Olen juuri nukahtamassa lämpöiseen aurinkoon kun tulee kutsu avustamaan! Olemme mukana kohtauksessa jonka aikana käydään leffatähtien välillä yksi, noin 20 sekuntia kestävä keskustelu. Tämän yhden kohtauksen kuvaamiseen käytetään pari tuntia. Vasta nyt ymmärrän että elokuvissa todellakin kuvataan sama kohtaus kaikista eri kuvakulmista joista sitten kokonaisuus leikataan kasaan! Valtava määrä työtä yhden pikku pätkän teossa. Arvostukseni leffan tekijöitä kohtaan nytkähti juuri useita pykäliä ylöspäin. Tiesittekö muuten, että kun kuvataan kohtausta jossa käydään näyttelijöiden välillä keskustelua, kaikki muut keskustelut kuvassa olevien ihmisten kesken on pelkkää äänetöntä huulten heiluttelua. On aika haastavaa puhua ilman että puhut!

  Loppupäivä kuluu odotellessa ja kuvatessa suon reunalla kunnes lopulta siirrymme kohtauksiin jotka kuvataan suossa. Lenkkarit tiukasti jalassa, reippaana tyttönä astun suolle. Vesi pursuaa kenkiin vilpoisena, hui! Suofutista kuvataan pitkään ja hartaasti, aina siihen asti että aurinko painuu mailleen. Viimeisinä tunteina kun jalat ovat jäässä varpaista polveen, sormet sinisenä ja syke hakkaa aina futista pelatessa kahtasataa, tulen muutaman kerran miettineeksi "miksi tähän piti lähteä?" Lopulta kuuluu musiikkia korville: "kuvaukset päättyy tältä päivältä tähän, iso kiitos avustajille..." Paluumatka suolta Heinikselle menee ripeästi, onhan tiedossa lämpöä ja ruokaa.
  Olen kotona puoli yhdentoista maissa, käyn suihkussa, syön ja istahdan sohvalle. Kertaan päivän tapahtumia mielessäni ja muutama asia nousee päälimmäiseksi. Ensinnäkin se työmäärä joka yhden leffan tekoon tarvitaan. En olisi ikinä uskonut että yhtä kohtausta kuvataan niin kauan. Leffan katsojana kun kaikki näyttää niin helpolta, ihan kuin kohtaus olisi nakuteltu kerralla purkkiin... Hattu pois leffantekijöille. Toisena jäi tietenkin mieleen leffatähtien kohtaamiset. Tai no, Pamela Tolan ja Kari Ketosen kanssa pääsin vaihtamaan jopa muutaman sanan, mutta esimerkiksi Taneli Mäkelän karisma nosti ihokarvat pystyyn kyllä useiden metrien päästä ilman jutusteluakin. Hienoja hetkiä. Kolmas asia joka tulee varmasti "vainoamaan" minua jatkossa aina kun katson varsinkin suomalaisia leffoja, on avustajien toimien seuraaminen. Nyt kun itse tiedän mitä se on niin hauska seurata miten "taustaihmiset" toimivat leffoissa yleensä. Jos sinulle joskus tarjotaan tilaisuutta lähteä avustajaksi leffaan, lähde ihmeessä! On se sen verran hieno kokemus.

  Napapiirin Sankarit 3 tulee elokuvateattereihin syksyllä 2017. Käyhän katsomassa, leffasta tulee varmasti huikean hauska ja koskettava pätkä. Ja kun katsot leffaa muista: me avustajat seisoimme suossa tunteja tehdäksemme sinulle täydellisen leffaelämyksen. ;)
  Seuraa Napapiirin Sankarit 3 kuvauksia sosiaalisessa mediassa:

  Facebook
  Instagram
  Kotisivut
  Twitter

  Maailmanensi-ilta Kainuussa behind the scenes

  Jatkoilla mukana olleen Inga Ärnforsin kuvaus Vuokatissa järjestetystä maailmanensi-illasta

  Lue lisää

  Elokuinen ilta alkaa hämärtymään Sotkamossa. Olisi aika mennä nukkumaan mutta ei taida uni vielä tulla. Ajatukset ovat edelleen eilisessä päivässä. Päivässä joka oli suurelle osalle sotkamolaisista ihan tavallinen keskiviikko mutta meille vähän yli sadalle hengelle unohtumaton.

  Kyseessä oli siis Napapiirin sankarit 3 -leffan maailmanensi-ilta päivä. Ilta jota oli suunniteltu kauan ja hartaasti Vuokatin Matkailukeskuksen (minun), Vuokatin Aatelin (Markun, Idan ja Eijan) sekä Kainuun Liiton (Sallin ja Pentin) kanssa. Itse leffahan kuvattiin täällä jo viime kesänä joten fiilikseen rakentelu aloitettiin ajoissa. Suofutis-kisojen kuvauksissa oli avustamassa yli 300 kainuulaista ihmistä, tästä voit lukea erään avustajan fiiliksistä päivältä.


  Itse ensi-iltaa alettiin suunnittelemaan keväällä. Tiedettiin että saadaan paikan päälle elokuvan tuotannosta ihmisiä, ja uskottiin että sali täyttyy helposti kutsuvieraista. Toki, plan B oli myös valmiina siltä varalta että kutsuvierailla ei saataisikaan salia täyteen. Pelko oli turha. Kun kutsut lähtivät matkaan, ei mennyt kauaakaan kun näytös oli täynnä ja väkeä ilmoittautui koko ajan lisää. Keskustelu tuotantoyhtiön kanssa tuotti tulosta, saimme luvan järjestää varjonäytöksen samanaikaisesti, samassa rakennuksessa, eri huoneessa. Mahtavaa joustamista, kiitos! Eipä mennyt kauaakaan kun tämäkin näytös oli "loppuunmyyty". Tässä kohtaa voin paljastaa että elimme aivan viime hetkille asti pienen overbooked-probleeman kanssa. Tämä elokuva haluttiin selvästikin nähdä!

  Ennen ensi-iltaa järjestettiin päivällä pressinäytös. Me järjestäjät kävimme katsomassa leffan tuossa kohtaa koska illalla saliin ei olisi mahtunut. Itse elokuva oli huikean hyvä, upposi ainakin allekirjoittaneeseen kuin lusikka hilloon. Röhönauruja seurasi vakavampaa mietiskelyä, roolihenkilöiden ongelmien peilaamista omaan elämään ja hymistelyä hölmöilyille. Edellisiin Napapiirin sankarit-leffoihin jos tätä kolmosta lähtee vertaamaan niin aika lailla kärkisijoille menee. Mutta se leffasta, jokainen muodostakoon oman mielipiteensä.

  Pressinäytöksen jälkeen paikalle saatiin leffan tuottaja Jarkko Hentula ja käsikirjoittaja Pekko Pesonen (joka on muuten kirjoittanut kaikki 3 Napapiirin sankarit-leffat). Heiltä saimme kuulla vähän leffan syntyhistoriaa ja ajatuksia juonen rakentumisesta. Jos nämä kiinnostavat niin uudesta Imagesta löytyy Pekko Pesosen päiväkirjaa leffan teon ajalta. Näiden ajatusten jälkeen saatiin saliin vielä leffan ohjaaja Tiina Lymi sekä näyttelijät Jussi Vatanen, Pamela Tola ja Timo Lavikainen. Lehdistö kyseli yleiset kysymyksensä kunnes sitten siirryttiin ennalta sovittuihin haastatteluihin. Tässä kohtaa allekirjoittanut karkasi kukkien haku reissulle.

  Pressin jälkeen tuotannon väki vietiin Vuokatti Safariksen toimesta huviajelulle järvelle ja itse köpöttelin kotiin tekemään hetkeksi töitä ja vaihtamaan vaatteet. Sähköposti tulvi kyselyitä "pääsisikö vielä mukaan?", "olisiko vielä tilaa?". Valitettavasti ei ollut. We’re overbooked, sorry. Ennen kuutta takaisin Kino Visiolle jossa oltiin jo valmiita vastaanottamaan vieraita. Olimme ilmoittaneet kutsuvieraille että paikalla on hyvä olla viimeistään klo 18.30 koska haastattelut salissa aloitetaan klo 18.45. En ollut uskoa silmiäni kun jo heti kuuden jälkeen alkoi porukkaa valumaan sisään ja vartin yli oli jo melkein kaikki paikalla. Tämä elokuva haluttiin TODELLAKIN nähdä.

  H-hetki lähestyi, sen näki muun muassa siitä että allekirjoittaneen käsien tärinä ja suun kuivuminen meni ihan naurattavalle tasolle. Jännitti niin paljon että hameen helma tutisi kuin kolibrin siipi. Jännä miten nimenomaan juontohommat jännittää näin paljon. Pelikentillä ja lauluhommissakin jännittää kyllä muttei nyt sentään näin paljon! Saimme haastattelut alkamaan ajallaan ja näyttelijät pitivät huolen siitä että salissa raikasi nauru jo ennen leffan alkua. Erinomainen fiilis. Kaikille tuotannon tyypeille annettiin lahjaksi kukat ja pieni nestemäinen lahja. Lähituotantoa.

  Jo tässä haastattelutilanteessa sekä useaan otteeseen illan mittaan sain kuulla kehuja siitä miten hienosti kuvaukset olivat menneet ja miten paljon kainuulaisia avustajia sekä muita paikallisia arvostettiin. Kehut tietysti tuntuvat aina hyvältä sekä itselle että myös kollektiivisesti ajateltuna. Olin ylpeä kainuulaisista.

  Leffan ajaksi kävelin itse kotiin. Kun kerran saliin ei mahtunut niin katselin yhden jakson työn alla olevaa Netflix-sarjaa ja palasin takaisin Kino Visiolle. Aatelin porukka oli jo jatkopaikassa järjestämässä iltaa ja kuuleman mukaan myös jatkojen päätähti Mira Luoti oli jo saapunut paikalle. Kihelmöivä fiilis!

  Leffan loputtua kävin kiittämässä kutsuvieraita vielä kerran ja muistuttelin jatkoista. Hyvät kekkerit oli tiedossa. Kino Visiolta hyppäsin kutsuvieraille tilatun bussin kyytiin. Matka jatkopaikalle meni rattoisasti rupatellessa juuri nähdystä leffasta. Jengi tykkäsi, kiva.

  Jatkoille saapuessa fiilikset vaan nousivat kun astuin ulos bussista ja näin miten hulppeat puitteet Vuokatin Aatelin Keisari-huvilan pihalle oli luotu. Pihalla olevasta ruokarekasta sai puugrillissä valmistettua ruokaa ja juomaa virtasi monenlaista. Ihmiset olivat jotenkin ihmeellisessä positiivisen flown olotilassa ja kaikilla tuntui olevan erinomaisen mukavaa. Onneksemme ilta saatiin taltioitua sekä videolle, Facebook-live lähetykseen että still-kuviin. Tämän päivän kuvia selanneena voi vain huokaista onnesta miten huikea kuvaaja Virtasen Akke on. Kuvista heijastuu se lämpö mikä oli aistittavissa tilaisuudessa.

  Mira Luoti oli huikea ja leffan tunnusbiisi "Menolippu" toimi paremmin kuin hyvin. Henkilökohtaisesti myös PMMP:n biisi "Pikkuveli" kolahti. Miran tauoilla meille esiintyi Elvis eli tangokuningas 2006 Marko Lämsä. Vieraat ottivat luonnollisesti hurjan määrän kuvia leffan tähtien kainalossa ja täytyy kyllä nostaa hattua siitä miten hienosti näytteliijät ottivat pyytäjät huomioon. Se kannatti sillä tänään kaikki some-feedini ovat olleet täynnä ystävieni ottamia kuvia eiliseltä. Lisää kuvia ja Facebook-live video jatkoilta löytyy Vuokatin Facebook-sivuilta, käyhän tsekkaamassa.

  Kaiken kaikkiaan tuon yhden päivän suunnitteluun ja toteutukseen meni kollektiivisesti kymmeniä ellei satoja työtunteja mutta oli se sen arvoistakin. Kaikki onnistui täydellisesti. Puhuttiinkin tuossa tänään Markun kanssa puhelimessa että tästä on paha parantaa seuraavaan Sotkamossa järjestettävään ensi-iltaan.

  Olo on väsynyt mutta onnellinen. Huomenna palataan arkeen hyvillä fiiliksillä. Oli muuten jännä huomata että itsekin koin tapahtuman niin vahvasti. Olen luullut että näitä tuntemuksia saa vain urheilun parissa. Käsi pystyyn virheen merkiksi.

  Nyt täytyy lähteä etsimään unta mutta sinulle vinkiksi tämä: Napapiirin sankarit 3 tulee teattereihin 23.8. Mene ja katso leffa, jos kerran jaksat lukea tämän blogin juttuja ja nauraa niille niin tämä leffa tulee herisyttämään nauruhermojasi, that’s a promise.


  -i

  Napapiirin sankarit 3 somessa

  Ota yhteyttä

  Ota yhteyttä

  Soita tai jätä viesti.

  VUOKATIN AATELI, HOTEL AATELI & RAVINTOLA AINOA
  Ilkanmäentie 2, Vuokatti

  +358 44 555 2828
  Puhelintiedustelut
  Ma klo 8 - 16
  Ti - La klo 8 - 18
  Su klo 8 -12

  info@vuokatinaateli.fi
  Mailitse vastaamme viimeistään seuraavana arkiaamuna.

  ASIAKAS- JA MYYNTIPALVELU
  Avoinna ma-pe klo 8-16
  +358 44 555 2828

  Eija Lehikoinen
  eija.lehikoinen@vuokatinaateli.fi

  Maarit Kyllönen
  maarit.kyllonen@vuokatinaateli.fi

  Jenny Lappalainen (Etelä-Suomi)
  jenny.lappalainen@vuokatinaateli.fi

  ЕКАТЕРИНА КЕЛА
  Sales & HR Manager
  Sales department, Russia
  +358 44 555 6733
  ekaterina.kela@vuokatinaateli.fi

  MARKKU LAANTI
  CEO & Owner
  markku.laanti@vuokatinaateli.fi


  Tietosuojaseloste

  VARAUS- JA PERUUTUSEHDOT

  Takaisin varaukseen