Varaus- ja peruutusehdot

Varaa tästä

Jotta vierailusi onnistuisi kaikilta osin parhaalla mahdollisella tavalla, tutustu alla oleviin varaus- ja peruutusehtoihimme. Ryhmien varaus- ja peruutusehdoista sovitaan erikseen varausvaiheessa. Tervetuloa viihtymään Vuokattiin!

Vuokatin Katinkulma Oy / Vuokatin Aateli (jäljempänä Vuokatin Aateli) noudattaa majoituspalvelujen tilaamisessa, varaamisessa ja tehtyjen palvelujen peruuttamisessa alla olevia ehtoja. Vuokatin Aatelilla on oikeus käyttää näistä ehdoista poikkeavia erityisehtoja, jos erityisehtojen käyttö on perusteltavissa juhlapyhien, erityistapahtumien, sesonkivaihteluiden tai majoituksen liittyvien oheispalvelujen vuoksi. Nämä ehdot tulevat kumpaakin osapuolta sitoviksi asiakkaan tehtyä varauksen Vuokatin Aatelilta.

1. Hotellimajoituksen varaus- ja peruutusehdot

1.1. Varaaminen, varausehdot

1.1.A Hotel Aateli Hillsiden ja Lakesiden huonevarauksissa on mahdollista valita maksu paikan päällä, jolloin huone pidetään varattuna tulopäivänä kello 18 saakka, ellei varausta ole vahvistettu luottokortilla tai maksettu ennakkoon. Huonevaraus voidaan perua kuluitta tulopäivänä kello 18 mennessä. Mikäli jätät saapumatta hotelliin tai peruutat varauksesi kello 18 jälkeen, hotellilla on oikeus veloittaa ensimmäisen yön majoitushinta ja myydä huone eteenpäin.

1.1.B Sesonkiajan varaukset, joita ovat joulu, uusi vuosi (viikot 52-1), kevätsesonki, pääsiäinen, kesäsesonki sekä tapahtumaviikot ja -viikonloput kuten mm. Winter Open ja Vuokatti Hiihto, veloitetaan majoitusmaksu etukäteen. Ennakkomaksu ja loppusuoritus tulee maksaa laskussa mainittuihin eräpäiviin mennessä. Loppusuoritus on maksettava 7 tai 28 vrk viikkoa ennen majoituksen alkua riippuen ajankohdasta. Viime hetken varauksista (majoituksen alkuun vähemmän kuin 7 tai 28 vrk) peritään kaikki maksut varauksen teon yhteydessä.

1.2. Peruutus, peruutusehdot

Mikäli asiakas joutuu perumaan varauksensa, tulee hänen ilmoittaa asiasta aina välittömästi Vuokatin Aatelille sähköpostilla tai puhelimitse. Ennakko- tai loppumaksun maksamatta jättäminen ei tarkoita varauksen peruuttamista, eikä vapauta varaajaa näistä peruutusehdoista.

Normaalit peruutusehdot
Kohdassa 1.1. A) mainitun varauksen peruutusoikeus tulopäivään klo 18 saakka.
Kohdassa 1.1. B) mainitun sesonkiajan varauksen voi perua kuluitta ennen ennakkomaksun eräpäivää.

Mikäli asiakas peruuttaa varauksensa vähintään 28 vrk ennen majoituksen alkua, palautetaan suoritettu maksu vähennettynä peruutusmaksulla 50 € + 18 euron toimituskuluilla. Jos peruutus tapahtuu myöhemmin, peritään koko vuokrasumma.

Peruutus vakavan sairastumisen tai kuolemantapauksen takia
Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 28 vrk ennen varauksen alkamista asiakkaan tai hänen kanssaan yhteistaloudessa asuvan henkilön vakavan sairastumisen tai kuolemantapauksen vuoksi, palautetaan vuokrasumma – 10 % sekä toimistokulut 18 euroa. Tällöin on toimitettava lääkärintodistus Vuokatin Aatelille. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 48 tuntia ennen varausajankohdan alkua tai varauksen aikana, ei asiakkaan suorittamaa maksua palauteta. Joka tapauksessa suosittelemme asiakkaallemme matkavakuutuksen ottamista.

Kolmannen osapuolen kanavien kautta tulleissa varauksissa perimme peruutusmaksuna 10 % vuokrasummasta myös aiemmin kuin 28 päivää ennen varauksen alkua tehdyistä peruutuksista.

Vuokatin Aatelilla on oikeus pakottavista syistä, force majeure, perua varaus. Tällöin saa asiakas maksamansa vuokran täysimääräisenä takaisin.

Majoitusvuorokausi eli tulo- ja lähtöajat:
Hotellihuoneiden tuloaika on klo 15 ja luovutus klo 12.

2. Mökki- ja huoneistomajoituksen varaus- ja peruutusehdot

2.1. Varaaminen, varausehdot

Ennakkomaksu ja loppusuoritus tulee maksaa laskussa mainittuihin eräpäiviin mennessä. Loppusuoritus on maksettava 4 viikkoa ennen majoituksen alkua. Viime hetken varauksista (majoituksen alkuun vähemmän kuin 28 vrk) peritään kaikki maksut varauksen teon yhteydessä. Varaus on vahvistettu, kun asiakas on maksanut ennakkomaksun (30 % kokonaishinnasta) eräpäivään mennessä.

2.2. Peruutus, peruutusehdot

Normaalit peruutusehdot
Mikäli asiakas joutuu perumaan varauksensa, tulee hänen ilmoittaa asiasta aina välittömästi Vuokatin Aatelille sähköpostilla tai puhelimitse. Ennakko- tai loppumaksun maksamatta jättäminen ei tarkoita varauksen peruuttamista, eikä vapauta varaajaa näistä peruutusehdoista. Varauksen voi perua kuluitta ennen ennakkomaksun eräpäivää.

Mikäli asiakas peruuttaa varauksensa vähintään 28 vrk ennen majoituksen alkua, palautetaan suoritettu maksu vähennettynä peruutusmaksulla 50 € + 18 euron toimituskuluilla. Jos peruutus tapahtuu myöhemmin, peritään koko vuokrasumma. Jos majoituskohde saadaan kuitenkin vuokratuksi uudelleen, palautetaan vuokrasumma kuten edellä.

Peruutus vakavan sairastumisen tai kuolemantapauksen takia
Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 28 vrk ennen varauksen alkamista asiakkaan tai hänen kanssaan yhteistaloudessa asuvan henkilön vakavan sairastumisen tai kuolemantapauksen vuoksi, palautetaan vuokrasumma – 10 % sekä toimistokulut 18 euroa. Tällöin on toimitettava lääkärintodistus Vuokatin Aatelille. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 48 tuntia ennen varausajankohdan alkua tai varauksen aikana, ei asiakkaan suorittamaa maksua palauteta. Joka tapauksessa suosittelemme asiakkaallemme matkavakuutuksen ottamista.

Kolmannen osapuolen kanavien kautta tulleissa varauksissa perimme peruutusmaksuna 10 % vuokrasummasta myös aiemmin kuin 28 päivää ennen varauksen alkua tehdyistä peruutuksista.

Vuokatin Aatelilla on oikeus pakottavista syistä, force majeure, perua varaus. Tällöin saa asiakas maksamansa vuokran täysimääräisenä takaisin.

Majoitusvuorokausi, eli tulo- ja lähtöajat:
• Aatelin Linna -huoneistojen tuloaika on klo 18.00 ja luovutus klo 14.00
• Keisari-mökin tuloaika on klo 18.00 ja luovutus klo 12.00
• Muiden huoneistojen ja mökkien tuloaika on klo 16.00 ja luovutus klo 12.00

3. Peruutukset matkustusrajoitusten vuoksi

3.1 Peruutukset maailmanlaajuisen tai paikallisen epidemian tai pandemian aiheuttamien matkustusrajoitusten johdosta

Mikäli varaus peruutetaan myöhemmin kuin 28 vuorokautta ennen vuokrauksen alkua tai sen aikana sen perusteella, että asiakas tai kohteessa majoittujat eivät pääse saapumaan majoituspaikkaan varauksen ajankohtana sen takia, että asiakkaan tai majoittujien lähtömaan valtio tai Suomi majoituspaikan sijaintivaltiona ovat asettaneet matkustusrajoituksia epidemian tai pandemian takia, ei asiakkaan suorittamia maksuja palauteta lainkaan. Matkustusrajoitukset eivät muodosta Force Majeure – tilannetta, koska epidemiassa / pandemiassa asetettavat kansainväliset / kansalliset matkustusrajoitukset eivät ole ennakoimattomia.

Varatessaan majoituksen asiakas ymmärtää ja sitoutuu siihen, että peruutukseen ja saapumatta jäämiseen sovelletaan em. tilanteissa (pandemia/epidemia) Vuokatin Aatelin normaaleja varaus- ja peruutusehtoja. Yllä todettua sovelletaan myös siinä tapauksessa, että asiakas ei pääse Suomeen lentojen peruuntumisen tai aikataulujen muuttumisen takia. Varatessaan majoituksen asiakas on tietoinen, että lentoyhtiöt voivat peruuttaa ja muuttaa aikataulujaan epidemian tai pandemian takia eikä kyseessä ole ylivoimainen este, koska kyse ei ole ennakoimattomasta tilanteesta.
Vuokatin Aateli suosittelee lisäksi huolehtimaan oman matkavakuutuksen voimassaolosta ja selvittämään vakuutuksen ehdot omasta vakuutusyhtiöstä.

3.2 Muut peruutukset Covid-19 (koronavirus) -epidemiaan tai -pandemiaan liittyen

Varatessaan majoituksen asiakas ymmärtää, että virukseen sairastuminen, viruksen tartuntapelko, viranomaisen antama matkustuskielto, lentoyhtiön lentojen peruminen, perussairaus, riskiryhmään kuuluminen tai karanteeniin joutuminen eivät ole majoitusmaksun palauttamiseen oikeuttavia majoituksen perumisen syitä vaan em. tilanteissa sovelletaan Vuokatin Aatelin normaaleja varaus- ja peruutusehtoja.

4. Muita huomioitavia varausehtoja

4.1. Varaajan tulee olla täysi-ikäinen. Ilman huoltajaa majoittuvilta alaikäisiltä vaaditaan huoltajan kirjallinen sitoumus, joka toimitetaan Vuokatin Aatelille ennen majoituksen alkua.

4.2. Majoituskohdetta ei saa käyttää useampi henkilö, kuin mitä on ilmoitettu. Esimerkiksi juhlista ja muista tilaisuuksista, joissa majoituskohteen henkilömäärä tilapäisesti ylittyy, tulee ilmoittaa ja sopia ennakkoonn

4.3. Varaamansa majoituskohteen siivouksesta oleskelun aikana vastaa asiakas. Vuokatin Aatelin huoneistojen ja huviloiden vuokrahintaan sisältyy loppusiivous. Asiakkaan tulee ennen lähtöä huolehtia tiskit, siirtää huonekalut takaisin paikalleen ja viedä roskat. Asiakas voi halutessaan tilata välisiivouksen loman aikana erillistä maksua vastaan. Mikäli huoneiston kunto luovutushetkellä edellyttää normaalista poikkeavaa siivoustyötä (nk. ylilikainen majoituskohde), asiakas vastaa ylimääräisestä siivouksesta aiheutuneista kustannuksista. Ylilikainen huone on määritelty siivouspalvelua tuottavan alihankkijan toimesta.

4.4. Huoneistoihin ja huviloihin toimitetaan liinavaatteet erillisen tilauksen mukaan lisähinnasta.
Hotellihuoneiden hintaan sisältyy liinavaatteet.

4.5. Lisävuoteet tilattavissa erikseen lisämaksusta. Vauvansängyt tilattavissa erikseen veloituksetta huviloihin ja huoneistoihin. Lisävuoteisiin ja vauvansänkyihin liinavaatteet erillisen tilauksen mukaan lisähinnasta. Vauvansänky hotellihuoneeseen lisämaksusta 10 € / varaus sis. liinavaatteet.

4.6. Loma-asunnon kadotetuista avaimista vastaa asiakas. Uusien lukkojen asennuksesta ja avaimien teettämisestä aiheutuvista kuluista vastaa asiakas.

4.7. Asiakkaana vastaat tahallasi tai huolimattomuudellasi aiheuttamistasi vahingoista (kuten tupakointi huoneessa, vikatilanteesta ilmoittamatta jättäminen, kotirauhan rikkominen tms.), jonka sinä tai sinun vieraasi tai lemmikkieläimesi aiheuttavat majoituskohteelle tai hotellin yleisille tiloille, siellä oleville huonekaluille tai varusteille sekä muille asiakkaille tai heidän omaisuudelleen. Vastuu vahingosta määräytyy yleisten vahingonkorvausta koskevien periaatteiden mukaan.

Asiakas on velvollinen korvaamaan asiakkaan omasta huolimattomuudesta tai ohjeiden vastaisesta toiminnasta aiheutuneet kiinteistöhuollon aiheettomat käynnit kiinteistöhuollon kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaan.

4.8. Hotellihuoneisiin ja osaan huoneistoista ja mökeistä ei saa tuoda lemmikkieläimiä. Tarkista, koskeeko kielto vuokraamaasi majoituskohdetta. Mikäli asiakas kiellosta huolimatta tuo lemmikkieläimen majoituskohteeseen, hän on velvollinen korvaamaan kohteen allergiasiivouksesta aiheutuneet kustannukset. Osaan loma-asunnoista on lupa erillistä lemmikkieläinmaksua vastaan (50 €/lemmikki) tuoda lemmikki. Mikäli eläimestä ei kuitenkaan etukäteen ilmoiteta, peritään maksamaton lemmikkieläinmaksu kolminkertaisena jälkikäteen.

4.9. Paljun, asuntovaunun/-auton tai teltan käytöstä lomakohteen tontilla on sovittava etukäteen ja Vuokatin Aatelilla on oikeus periä siitä lisämaksu.
Mökkien ja huoneistojen autonlämmityspistokkeisiin ei saa kytkeä sähkö- tai hybridikäyttöisiä ajoneuvoja lataustarkoituksessa. Pistokkeita ei ole suunniteltu autojen lataamiseen ja vastoin ohjetta toimimisen mahdollisista ajoneuvoille tai kiinteistölle tapahtuvista vahingoista vastaa asiakas ( = lataaja).
Virallinen sähkö- ja hybridiauton latausmahdollisuus on Hotel Aateli Hillsiden ja Lakesiden paikoitusalueilla – kysy lisää hotellin vastaanotosta.

4.10. Kaikki majoituskohteen varustukseen ja kuntoon liittyvät huomautukset ja valitukset on osoitettava välittömästi niiden aiheen ilmaannuttua suoraan huoltajalle tai omistajalle. Jälkikäteen tehtyjä valituksia ei huomioida.

4.11. Vuokatin Aateli ei ole velvollinen korvaamaan luonnonolosuhteista, hyönteisistä, myyristä, odottamattomista säänvaihteluista, rakennustöistä naapuritonteilla tai kolmannen osapuolen aiheuttamista ongelmista (esim. katkokset vesi-, sähkö-, internet- tai tv-verkossa) asiakkaalle mahdollisesti aiheutuvaa haittaa tai kuluja.

4.12. Asiakas sitoutuu majoituskohteessa olevaan käyttöohjekirjaan ja noudattamaan siinä olevia ohjeita ja määräyksiä. Ohjeiden vastainen toiminta aiheuttaa vaaraa kiinteistölle ja asiakkaalle sekä korvausvastuun asiakkaalle.

4.13. Kaikissa majoituskohteissa on hiljaisuus klo 22–07.

4.14. Majoituskohteeseen unohtuneita tavaroita säilytetään 14 vrk. Pyydettäessä tavarat postitetaan asiakkaalle. Asiakas vastaa lähettämisestä aiheutuneista kustannuksista. Veloitamme lisäksi palvelumaksun 20 € / lähetys.


Ehtoja on päivitetty viimeksi 15.01.2024.